Süt Oranı Daha Az olsun,birazda şerbetli gibi olsun diye süt ve su karışımı hazırlanan Şekerli bir şerbetle yapılmış nefis bir tatlı denemeye ne dersiniz?
Malzemeler;
1 Cup İrmik
1 küçük çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin;
2 su bardağı Süt
2 su bardağı Su
1 su bardağı Toz şeker
1 paket Vanilya
1000 ml.Maraş Dondurması ve Dövülmüş Antep Fıstığı
Hazırlanışı;
1 küçük çay bardağı sıvıyağ ile 1 kupa irmik 250 gr.kadar ocakta 10 dk. kavrulur.Başka bir tencerede 2 bardak su,2 bardak süt ve 1 su bardağı toz şeker,vanilya kaynatılır.(Kaynatılmasa kaynamaya yakın olsada olur şeker erisin yeter)
Kavrulan irmiğe şerbet dökülür ve irmikle beraber 10 dk.pişirilir.Tencerenin altı kapanır ve kapağı kapatılarak 45 dk.dinlendirilir.Çok sıcak olmucak şekilde ıslatılmış kaseye ve kasenin kenarlarına yayılarak irmik helvasından konur.
Ortasına bol miktarda maraş dondurmasından konur ve üzerine çok çok ince katman olacak şekilde irmik helvası ile kapatılır.Ters çevirilir.Üzerine Dövülmüş antep Fıstığı Serpilir.Afiyet Olsun :)
0 Responses to "Dondurmalı İrmik Helvası"
Yorum Gönder