Doğum Günü Pastası I

Author: LUGAS // Category:



Kek kısmı için gerekli malzemeler

5 yumurta
5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı şeker (4 kahve fincanı kullandım)
3 kahve kaşığı toz kakao
1/2 paket kabartma tozu

Kekin yapılışı

Oda sıcaklığındaki yumurtalar mikserle çırpılır ve 1 kahve fincanı şeker ilave edilir. 5 dakika çırpılır. 5 dk sonra tekrar bir kahve fincanı daha ilave edilip 5 dk karıştırılır. Bu işlem şeker bitene kadar devam eder. Karışımdaki şeker iyicene eriyene ve karışım kabararak 2-3 misline çıkana kadar karıştırma işlemi devam eder. Ayrı bir kapta harmanlayıp 2 kez elediğimiz un, kakao ve kabartma tozu karışımı yavaş yavaş yumurtalı karışımın içine eklenir ve tahta bir kaşıkla aynı yönde yavaşça karıştırılır. Yağlanmış ve unlanmış, 20cm *20cm kare kalıbta, 160C de yarım saat kadar pişirilir.

Öneri: Kek bir gün önceden pişirilir ve strech folyoya sarılıp bekletilirse daha iyi sonuç veriyor

Beyaz krema için gerekli malzemeler

1 paket krem şanti
1 küçük kutu hazır krema
1 cay bardağı soğuk süt

Çikolatalı Krema için

Bizim pastane sitesinden alığım çikolatalı puding tarifini kullandım.

Malzemeler

2 yemek kasigi misir nisastasi
5 yemek kasigi seker
2 yemek kasigi kakao
1/8 tatli kasigi tuz
1 bardak sut kremasi
1 1/4 bardak sut
2 buyuk yumurta
1 1/4 bardak damla cikolata
1 tatli kasigi vanilya aromasi

Hazırlanışı

Misir nisastasi, seker, kakao ve tuzu agir tabanli bir tencereye alip karistirin. Uzerine krema, sut ve yumurtalari ekleyip telle butunlesene kadar cirpin. Damla cikolatalari da katin. Tencerenizi orta atese koyun. Telle yavas ve devamli sekilde karistirarak (ve ara sira tencerenin kenarlarini da siyirarak) 7 ila 8 dakika, ya da puding kaynamaga baslayincaya kadar pisirin. Bu asamada pudingi tencereden bir kaseye dikkatlice bosaltin ve azicik su ve buz kaliplariyla doldurdugunuz daha buyuk bir kasenin icine oturtun. Bes dakika ya da sogumaya baslayincaya kadar pudingi buz banyosunda karistirin. Vanilyayi ekleyin.

Pastanın Hazırlanışı

Diğer Malzemeler

Vişne
Çikolata parçaları
1 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt

Kek 3 parçaya kesilir. Her bir kat yumurta fırçası yardımıyla, süt ile ıslatılır.
Alt ve üst 2 katına beyaz krema, çikolata parçaları ve vişne konur. Orta katına çikolatalı kremadan sürülür.

Pasta nın katları bu şekilde üst üste getirildikten sonra, pastanın dış yüzeyi kalan çikolatalı krema ile kaplanır.

Krem şanti süt ile çırpılır, krema haline getirilir.
Buzdolabında 4-5 saat kadar bekletilen pasta, krem şanti ile kaplanır ve üzerine dekoratif pasta süsleri konur.

0 Responses to "Doğum Günü Pastası I"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...