Çıtır Kalamar Halkaları
Author: LUGAS // Category:Balık yaptığım günlerin vazgeçilmezidir kalamar tava... Ama bugüne kadarki tariflerim nedense balık restaurantlarının tadını vermiyordu. Ya üzerideki bulamaç sıyrılıyordu ya da kalamarlar kuruyordu. Bir çok yemek sitesinin, yemek kitaplarının tüm denemeleri başarısızlıkla sonuçlanıyordu, ta ki yurtdışına açılana kadar :) Yabancı bir sitede bulduğum tarifi de deneyeyim bari dedim, sağolsunlar tüyolarını sakınmamışlar; ben de bu sayede sonunda restaurant lezzetine ulaştım. Denerseniz pişman olmazsınız.
Malzemeler:
500 gr halka kalamar
1 yumurta
1/2 çay bardağı süt
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
1 su bardağı kadar ekmek kırıntısı ya da galeta unu
Kızartmak için sıvı yağ
Yıkayıp iyice kuruladığınız kalamarları bir kabın içinde unlayıp fazla unlarını silkeleyin. Tuz ve karabiber serpin. Bir başka kapta 1 yumurta ve sütü çırpın, kalamarları önce bu karışıma, ardından ekmek kırıntısı ya da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda altın sarısı olana dek kızartın.
Kalamar tava tarator sossuz olmaz:
3 dilim ekmek içi
2 diş sarımsak
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 tutam kırmızı biber
1 tutam karabiber
2 çorba kaşığı mayonez
1/2 çay bardağı su
Tüm malzeme mutfak robotunda çekilir. Kıvamı muhallebi gibi olmalı, koyu olursa azar azar su ya da limon suyu ekleyerek çatalla çırpmalısınız. Arzu ederseniz mayonez miktarını arttırıp içine kıyılmış maydonoz ekleyebilirsiniz.
0 Responses to "Çıtır Kalamar Halkaları"
Yorum Gönder