Çilekli Kurabiye Tarifi
Author: LUGAS // Category:Dear Sonoma... diye başlayan bir mektup yazmak istiyorum Williams Sonoma'ya. Şöyle desem; kitabınız sayesinde pek çok şey öğrendim, sizin sayenizde ekmek, kek, pasta yapar oldum. Muhteşem tarifler hazırlıyor ve çok anlaşılır bir şekilde anlatıyorsunuz. Ellerinize yüreğinize sağlık. :D Ben de tariflerinizi keyifle uyguluyor, sayfamda yayınlıyorum. Sizde bana bir güzellik yapıp yeni kitabınızı imzalı olarak gönderir ya da link mink ne varsa verir misiniz? Nasıl oldu? :)) Yok olur mu öyle saçmalık..:)
Geçenlerde yine küçük hesaplar yaparken, eşimle de derin pazarlıklara giriştim ama henüz sonuç yok.
.....
Bizimki; " Evde bir sürü kitap var, onlara bak! Google'da dünyalar kadar tarif var, onlardan yararlan!" dedikçe ben daha çok hiddetleniyorum.
Ben; " Ama onlar ikinci el ve kokuyorlar, eski moda kitaplar onlar..ben Sonoma'nın kitaplarını istiyorum..:( :)
Bizimki; " Güselim o zaman neden aldın, o eski kitapları, madem kokuyorlar. Google da bir sürü yabancı site de var onlara bak, azıcık araştırmacı ol!"
Ben; " Bakıyorum zaten, sabahtan akşama kadar bakıyorum ama oradaki tarifler ve resimler benim tarzımda değil, ben sonoma'nın dilinden alıyorum ben onun kitaplarına seviyorum " vs vs vs..işte böyle devam ediyor bizim pazarlıklar..:))
Neyseee, ben konuyu fazla uzatmıyorum, sonunda biliyorum kimin galip geleceğini, azıcık alttan alıyorum. Ne demişler; " Kaz gelecek yerden, tavuk esirgenmezmiş." :) Sonra da evde kurabiye yapmaya başlıyorum, orjinal adı "Strawberry Shortcakes" Sonoma'nın kek dediğine bakmayın , kurabiye bunlar kurabiye :)))
Malzemeler;
- 2 su bardağı kek unu ( 2 su bardağı kek unu ~ 250 gr )
- çeyrek su bardağı şeker (60gr)
- 1 paket kabartma tozu
- yarım paket soğuk margarin (125gr)
- 1 yumurta
- yarım su bardağı çiğ krema (süt kreması)
- bir çimdik tuz
- bir paket çilek, krem şanti ve biraz şeker
- un, şeker, kabartma tozu ve tuz geniş bir kapta karıştırılır.
- yarım paket soğuk margarin küçük küçük parçalara bölünür ve unlu karışıma eklenir.
- Başka bir kapta yumurta çırpılır ve çiğ krema ile iyice karıştırılır. Daha sonra unlu karışıma eklenir. Kaşık yardımıyla ya da elle iyice karıştırılır. Kuru olursa çok az daha çiğ krema ekleyebilirsiniz. Hamur yumuşak olmalı. Resimdeki gibi.
- Tepsiye yağlı kağıt serilir ve bir yemek kaşığı yardımıyla tepsiye küçük küçük hamurlardan dökülür. Resimlere bakınız. Üzerinede biraz elinizle şeker serpebilirsiniz.
- Fırın 220 derece sıcaklığa getirilir. Fırının orta katında, 12-15 dk. kurabiyelerin üzeri kahverengileşinceye kadar pişirilir. 10 dk. kadar kek teliniz varsa üzerinde soğumaya bırakın.
- Krem şanti paketinin arkasında yazdığı gibi hazırlanır, çilekler ince ince dilimlenir ve birazcık şeker ile karıştırılır. Ortadan ikiye bölünmüş kurabiyelerin arasına malzemelerden arzu ettiğimiz miktarda konulur ve servis edilir. Afiyetle
Düzeltme: Kullandığım su bardağının ölçüsünü daha detaylı olarak yazdım. Normal su bardaklarından biraz daha küçüktür.
2 su bardağı kek unu yaklaşık 250gr' dır.
0 Responses to "Çilekli Kurabiye Tarifi"
Yorum Gönder