Cikolatali Bademli Kup - Yemek Tarifi
Author: LUGAS // Category:
Çikolatali Bademli Kup - Yemek Tarifi
Mutfak: Süre: 4saat
MALZEMELER
60 gr Bitter Çikolata 4 Adet Yumurta Sarisi ½ Su Bardagi Toz Seker 1 Çorba Kasigi Bal
1 Tatli Kasigi Nescafe
2 Tatli Kasigi Su 200 gr Eritilmis Beyaz Çikolata 120 gr Margarin 2/3 Su Bardagi Krema
Pralin Için
½ Su Bardagi Kavrulmus ve Kabuklari Çikarilmis Badem
1/ Su Bardagi Toz Seker
1/3 Su Bardagi Su
YAPILIŞ TARİFİ
Bitter çikolatayi eritin. Kagittan yapabileceginiz bir krema sikacaginin içine doldurun. Çikolatayi 6 adet kup bardaginin içine sekiller vererk sikin. Buzdolabina koyun ve sogumaya birakin.
Mikser yardimiyle yumurta sarilarini, seker, bal, Nescafe ve suyu koyu kivam alana dek çirpin. Bu karisimi, eritilmis beyaz çikolataya ilave ederek çirpmaya devam edin. Baska bir kapta, margarini mikserle çirpin ve krema kivamina getirin. Yumurta sarilarini karisima ekleyin. Orta boy bir kaba aktarin. Kremayi kar gibi bir kivam alana dek çirpin.
Metal bir kasikla, kremayi çikolata karisiminin içine ekleyin. Ince kiyilmis ya da robotta ögütülmüs pralini ekleyin. Karisimi kup bardaklarina alin. 2-3 saat buzdolabinda sogutun. Büyük pralin parçalariyle yerlestirin. Dilerseniz üzerini krema ile süsleyip, servis yapin.
Pralin Için: Bir firin tepsisini yagli kagitla kaplayin. Üzerine bademleri serpistirin. Seker ve suyu küçük bir tencerede karistirin. Kisik ateste, kaynatmadan sekeri eritin. Tencerenin kenarlarina bir firçayla su sürün. Kaynayinca atesi kisin. Altin rengi alana dek ateste tutun. Ocaktan hemen alin. Bademlerin üzerine dökün. Iyice sertlesene dek bekleyin. Yarisini üzerine koymak üzere büyük parçalara bölün. Diger yarisini ögüterek inceltin.
Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak
Mutfak: Süre: 4saat
MALZEMELER
60 gr Bitter Çikolata 4 Adet Yumurta Sarisi ½ Su Bardagi Toz Seker 1 Çorba Kasigi Bal
1 Tatli Kasigi Nescafe
2 Tatli Kasigi Su 200 gr Eritilmis Beyaz Çikolata 120 gr Margarin 2/3 Su Bardagi Krema
Pralin Için
½ Su Bardagi Kavrulmus ve Kabuklari Çikarilmis Badem
1/ Su Bardagi Toz Seker
1/3 Su Bardagi Su
YAPILIŞ TARİFİ
Bitter çikolatayi eritin. Kagittan yapabileceginiz bir krema sikacaginin içine doldurun. Çikolatayi 6 adet kup bardaginin içine sekiller vererk sikin. Buzdolabina koyun ve sogumaya birakin.
Mikser yardimiyle yumurta sarilarini, seker, bal, Nescafe ve suyu koyu kivam alana dek çirpin. Bu karisimi, eritilmis beyaz çikolataya ilave ederek çirpmaya devam edin. Baska bir kapta, margarini mikserle çirpin ve krema kivamina getirin. Yumurta sarilarini karisima ekleyin. Orta boy bir kaba aktarin. Kremayi kar gibi bir kivam alana dek çirpin.
Metal bir kasikla, kremayi çikolata karisiminin içine ekleyin. Ince kiyilmis ya da robotta ögütülmüs pralini ekleyin. Karisimi kup bardaklarina alin. 2-3 saat buzdolabinda sogutun. Büyük pralin parçalariyle yerlestirin. Dilerseniz üzerini krema ile süsleyip, servis yapin.
Pralin Için: Bir firin tepsisini yagli kagitla kaplayin. Üzerine bademleri serpistirin. Seker ve suyu küçük bir tencerede karistirin. Kisik ateste, kaynatmadan sekeri eritin. Tencerenin kenarlarina bir firçayla su sürün. Kaynayinca atesi kisin. Altin rengi alana dek ateste tutun. Ocaktan hemen alin. Bademlerin üzerine dökün. Iyice sertlesene dek bekleyin. Yarisini üzerine koymak üzere büyük parçalara bölün. Diger yarisini ögüterek inceltin.
Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak
0 Responses to "Cikolatali Bademli Kup - Yemek Tarifi"
Yorum Gönder