Çesminigar Çorbasi - Yemek Tarifi

Author: LUGAS // Category:
Çesminigar Çorbasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk

MALZEMELER
1 su bardagi kirmizi mercimek 4 su bardagi su 1,5 su bardagi süt
2 yumurta sarisi 1/4 limon suyu 2 çorba kasigi margarin 2 sogan
YAPILIŞ TARİFİ
Incecik dogranmis soganlari 2 çorba kasigi margarinde pembelesene kadar kavurun. Soganlar pembelesince, unu ilave ederek un sararana kadar kavurun. Mercimekleri ayiklayip tencereye alin. 5 bardak su ve et suyu ile tuz ilave ederek mercimekler yumusayana kadar pisirin. Çorbanizi atesten aldiktan sonra süzgeçten geçirin. Çorbayi yeniden agir ates üzerine alin. Diger yanda yumurta sarilarini çirparak limon suyu ile karistirin. Tencereye önce sütü daha sonra yumurta sarilarini azar azar ve sürekli karistirarak ilave edin. Çorbayi bir tasim kaynatarak atesten alin. Isterseniz küçük bir tavada çok az margarini eritip küp seklindeki ekmekleri kitirlasana dek kavurduktan sonra çorbayla birlikte servis yapabilirsiniz.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

0 Responses to "Çesminigar Çorbasi - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...