Bir Lokmalık Cupcake ve Blog Ödülüm
Author: LUGAS // Category:Öncelikle fotoğraftaki bulanıklık için kusura bakmayın, uzun süre bakılınca insanın gözünü alıyor. Fakat bu ayın etkinliğini de kaçırmak istemedim. Bu minicik cupcakeleri
Leziz Sofraların düzenlediği 5 çayına lokmalık tadlar etkinliğine gönderiyorum. Sevgili Seval'e bu güzel etkinliği için tekrar çok teşekkürler. Şimdiden ellerine emeklerine sağlık.
Bu küçücük ve leziz cupcakelerin tarifi Günebakan Tarlaları sevgili Hülya'dan. Bu tarifi uzun zamandır severek yapıyorum. İçinde aradığım tüm lezzetler var, bir kere çok nemli ve nefis aromalı bir tarif. Eğer hoş bir lezzet arıyorsanız mutlaka deneyin. Bu güzel tarifi için Hülya'ya çok teşekkürler. Orjınal tarifi kendi damak tadıma göre biraz değiştirdim. Değişikliklerle birlikte aşağıya tarifi ekliyorum.
Bademli Kakaolu Nemli Cupcakeler (12 adet orta boy cupcake\24-30 adet küçük cupcake için)
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı un + yarım çay bardağı nişasta ( ya da 1,5 çay bardağı unda kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı badem tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı
1 çay bardağından biraz eksik süt kreması
Yumurta, şeker ve portakal kabuğunu rengi açılıncaya kadar çırpın, içine yağı ve süt kremasını ekleyip çok az daha çırpın. Kuru malzemelerden un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyin. Badem tozunu da en son ekleyip homojen bir hamur karışımı elde edin. Bu karışımı cupcake tepsisindeki cupcake kağıtlarına 1 parmaktan az olacak şekilde paylaştırın. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Dikkat edin cupcakeler çabuk pişiyorlar. Kürdan testi yapıp fırından alın. Bir kaç dakika sonra da tepsilerinden çıkarıp soğumaya bırakın.
Ganaj tarifi
Daha önce verdiğim fotoğraflı ganaj tarifini buraya tekrar ekliyorum. Siz ölçülerde rahatlıkla değişiklik yapabilirsiniz.
2'ye 1 ölçülerde de güzel kıvamlı ganaj elde ediliyor.
Malzemeler:
340 gr kuvertür çikolata
230 gr süt kreması
Bir sos tenceresinde krema kaynama noktasına gelinceye kadar iyice ısıtılır. Fakat dikkat edin krema kaynamasın. Çikolatalarınızı cam bir kase içine alın. Daha sonra sıcak kremayı çikolataların üzerine dökün. Çikolataların tüm yüzeyi krema ile kaplanmasını sağlanır. Bu şekilde 5 - 10 dakika bekletin. Daha sonra çırpma teli ile çikolata koyu ve parlak bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Bu şekilde oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Orjınal tarifte koyulaştırmak için kremayı el mixeri ile bir kaç dakika çırpın ve 12 saat sonra kullanın diyordu. Ben oda sıcaklığına gelen ganajı önce buzdolabında iyice soğuttum daha sonra tarifteki gibi mixerla çırptım.
Yıldız krema ucuyla cupcakelerin üzerine ganaj sıkılır ve arzu ettiğiniz bir meyve ile süslenir. Ben özellikle siyah ya da kırmızı bögürtlenlerle servis ediyorum. İsteğe bağlı üzerine pudra şekeride serpebilirsiniz.
Afiyetle
Ayrıca yandaki blog ödülüm için sevgili Mor Patlıcan ve Özlem'in Günlüğü'ne VE de Kakao Bulutlari' na çok teşekkürler. Ben de sizin blogunuzu I love yours. :)
İyiki sizi tanıdım iyiki buradayım...Blogumu seviyorum, tüm blogları seviyorum...
Herkese en içten sevgilerimle
0 Responses to "Bir Lokmalık Cupcake ve Blog Ödülüm"
Yorum Gönder