Author: LUGAS // Category:
- Cocukken ne kadar cok severdim su bezeleri. Annem hazir alirdi, kapis kapis yerdik kardesimle. Pastaci Burcu arkadasimizin sitesini (http://pastaci.blogspot.com/) gezerken, bu bezelere rastladim, cok guzel gorunuyorlardi, tarifi aldim, bi deniyeyim belki hazirlar gibi olur dedim. Aradan birkac gun gecti ve bugun yapmaya karar verdim, gercektende hazirlar kadar guzel oldu, hatta daha bile guzel oldu. Iste denemeniz icin bezelerin tarifi.
- MALZEMELER 3 yumurta aki , 5 cay bardagi toz seker , 1 tutam tuz.
- YAPILISI Malzemenin hepsini bir tencerenin icerisine koyup, tencereyi kisik atese koyalim. Mikserle surekli cirparak, yaklasik 7 dakika pisirelim. Atesten aldiktan sonra 10-15 dakika daha cirpmaya devam edelim. Karisim iyice katilastiysa, bezelerimiz pismeye hazir demektir. Firin tepsisine yagli kagit serelim. Krema sikma torbasina karisimi koyup, pisirme kagidinin üzerine sekil vererek karisimi sikalim. 100-120 derecedeki firinda pisirelim. Bezeler sertlestiginde, firini kapatip, bezelerin sogumasini bekleyip, soguduktan sonra servis yapabiliriz. AFIYET OLSUN
0 Responses to "BEZE"
Yorum Gönder