BALLI BALKABAGI TATLISI

Author: LUGAS // Category:
Gunler hizla geciyor. Ne tarif ekleyecek, ne de yeni tarifler deneyecek zaman yok. Ben mi cok yavasim, zaman mi cok hizi geciyor, hala anlayamadim. Balkabagi tatlisini cok severim, kucuklugumden beri. Annecigim pek guzel yapar bu tatliyi. Ama ballisini yeni ogrendim, burada bir arkadasimdan. Lezzetine diyecek soz yok. O da Emine Beder'in kitabindan ogrenmis. BEnde arkadasimin anlattigi ve benim bildigim tarifi karistirdim. Zaten boyle degilmi tum tarifler. Kimin kendi tarifi varki. Hepimiz birbirimizden birseyler ogreniyoruz iste. Acilen yemek yapmam gerekiyor, bu nedenle siz resme bakip, hayaller kuradurun :) ben bir vakit tarifide ekleyecegim... Veee ekledim :)

MALZEMELER
1 kg. balkabagi
2 su bardagi toz seker
1 su bardagi iri dovulmus antep fistigi
Bal

YAPILISI
Balkabaklarini istediginiz buyuklukte dograyin. Tencereye dizin. Uzerine toz sekeri serpistirin. Balkabaginin suyunu salmasini icin 2-3 saat, tencerenin kapagini kapatip bekleyin. Balkabagi suyunu salinca, en dusuk isida, balkabaklari yumusayana kadar pisirin. Pisen balkabaklarini borcama alin. Arzu ettiginiz miktar bali, kucuk bir tavada karamelize edin ve balkabaklarinin uzerine gezdirip, 5 dakika kadar yuksek isida firinlayin. Firindan cikan tatliyi, servis tabagina alip, uzerine antep fistigi serpistirin ve soguduktan sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN

0 Responses to "BALLI BALKABAGI TATLISI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...