Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı

Author: LUGAS // Category:

Hoşgeldiniz pasta sevenleri ve pasta yapmayı sevenler sizlere bu tarifimizde yine çok hoşunuza gidecek bir tarif sunacağız. Ağlayan Pasta genellikle toplumda çokça bilinen bir pastadır. Ağlayan pasta tarifini sevdiklerinize özenle sunmak onların damağında leziz bir tad bırakmak için bizim tarifimizi aynen uygulayın.

Ağlayan Pasta İçin Gerekli Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt (hamura)
1 paket kakao (3 yemek kaşığı kullandım)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket hazır çikolata sosu
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt (krem şantinin hazırlanmasına)
1,5 su bardağı süt






Ağlayan Pasta'nın Yapılışı:


Öncelikle kekimizi pişiriniz. Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpınız. Ardından üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırpınız. Sonrasında sütünüzü de ilave edip son bir kere daha çırpınız.Dikdörtgen bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekinizi pişiriniz. Kekiniz piştikten sonra biraz soğumaya bırakınız.


Kekiniz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökünüz.

Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayınız. Sonra buzdolabında en az 3-4 saat bekletiniz. Çikolatalı sosu tarifine uygun şekilde hazırlayıp kullanacağımız zamana kadar soğutunuz.


çikolata sosu için:



2 çay bardağı süt

3/4 çay bardağı tozşeker

1 tatlı kaşığı nişasta (mısır nişastası kullandım)

1 çorba kaşığı kakao

200 gr çikolata


Öncelikle süt ile şekeri birlikte kaynatınız. Sonrasında küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritiniz. Kaynamış sütün içerisine döküp karıştırınız. Ardından üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave ediniz. Sonrasında çikolatanın erimesini bekleyiniz. Çikolatanız piştikten sonra soğutunuz.
Ağlayan Pastanızı servis yapma sırasında pastanızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunun.

Ağlayan Pastanızı afiyetle yiyiniz.

0 Responses to "Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...