ACMA
Author: LUGAS // Category:Dunden beri anlayamadigim bir sorun yasiyorum, blogger acilmiyor. Surekli gmailde hata veriyor, bazen duzeliyor. Simdi bir sekilde bu postu yayinliyorum. Bir sure giremeyebilirim nete, en azindan su sorunu halledene kadar. Cok sukur hersey yolunda ve iyi gidiyor. Size cok sevdigim, en az pastanedekiler kadar guzel bir acma tarifi vermek istedim, denemenizi tavsiye ederim...
MALZEMELER
1.5 Su Bardagi Sivi Yag
1 Yemek Kasigi Kuru Maya
2 Yemek Kasigi Seker
1 Yemek Kasigi Tuz
2.5 Su Bardagi Sut
1 Yumurta Sarisi (Uzerine)
Margarin (Icine Surmek Icin)
Aldigi Kadar Un
Corek Otu, Susam (Suslemek Icin)
YAPILISI
Tuz, seker, sivi yag ve mayayi bir kabin icinde karistirin. Ilik sutu ilave edin ve maya eriyene kadar tahta kasikla karistirin. Unu ekleyip, yumusak bir hamur elde edinceye kadar yogurun. Ustune nemli bez koyup dinlendirin. Sabah pisirecekseniz aksamdan, aksam pisirecekseniz sabahtan hamuru yogurursaniz guzel kabariyor. Hamur kabardiktan sonra kucuk parcalar kopartip, elinizin uzerinde yassiltin ve icine biraz margarin surup, rulo yapin ve acma seklinde katlayin. Uzerine yumurta sarisi surup, corekotu serpin. 200 derecede onceden isitilmis firinda, uzeri kizarincaya kadar pisirin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "ACMA"
Yorum Gönder