10. yıl pastası

Author: LUGAS // Category:
Bu pastaları işyerimde 10.yılımı doldurduğum için hazırladım. Aslında bütün bir pasta yapacaktım fakat sonra nerden aklıma estiyse, tek kişilik forma dönüştürdüm.

Pastaların dekorasyonu için, şeker hamuru kullanmayı düşünmüştüm, fakat iş dönüşü, keklerini, kremalarını hazırlayıp, dekorasyon kısmına geçtiğimde, hem çok yorulduğum hem de saat oldukça geç olduğu için, (1:00 olmuştu) fazla dekorasyona giremedim ve ara kremalarla ve frambuazlı glazür ile olayı noktalamaya çalıştım.
Haliyle, pastalar istediğim kadar şık olamadılar. Ne yapalım bu da böyle olsun dedim.

Dekor tabii ki önemli ama benim için lezzet ondan daha önemlidir.
Süper dekorlu, eğlenceli pastalar yaratıp, içinde gram lezzet katılmamış, nice pastalar yedim. Tadı yavan, yesen de yemesen de bir şey kaybetmeyeceğin nice pastalar.. Bence hepsi dengede olmalı...

Nihayet, dekoru zayıf pastalarımı ofiste ikram ettiğimde, arkadaşlarım çok lezzetli buldular. Bu da beni çok memnun etti.





Bu pastalar için 2 çeşit kek hazırladım. Biri çikolatalı çamur kek
http://leziztarifler.blogspot.com/2007/06/chocolate-mud-cake.html, diğeri ise Madeira kek http://leziztarifler.blogspot.com/2006/12/brtlenli-pasta.html.

Krema olarak da iki çeşit krema kullandım. Biri bol çikolatalı Martha Stewart'ın kreması http://leziztarifler.blogspot.com/2006/10/blog-post_31.html ,diğeri ise Emel Başdoğan'ın kitabından alıp çok beğendiğim vanilyalı krema.
Meyve olarak ise frambuaz kullandım. Hem çikolataya, hem de beyaz kremaya çok yakıştı.

Emel Başdoğan'ın Pasta yapımı kitabından alıp, uyguladığım ve çok beğendiğim vanilyalı krema;

Malzemeler

  • 225 gr toz şeker - ben 200 gr olarak uyguladım.
  • 75 gr nişasta
  • 15 gr un
  • 750 ml süt
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı çırpılarak koyulaştırılmış krema, Tikveşli ile daha performanslı oluyor.
Hazırlanışı
Toz şeker, un ve nişasta çelik bir tencerede karıştırılır. Ilık süt yavaş yavaş eklenir. Çırpıcıyla iyice karıştırılır. Homogen hale gelince, içine yumurtalar eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Tencere kısık ateşe oturtulur ve sürekli karıştırılarak, koyu muhallebi kıvamına getirilir. Ateşten alınır ve içine vanilya eklenir. İyice soğuyunca, dolapta bekletilerek soğutulmuş, krema eklenir ve mikserle iyice karıştırılır. Üzeri strech film ile kaplanıp, buzdolabında bir saat kadar bekletilir sonra kullanıma hazırdır.
Sanırım bir sonrakinde içine muz parçacıkları ilave ederek kullanacağım. Çok yakışacağını düşünüyorum.

0 Responses to "10. yıl pastası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...