Author: LUGAS // Category:
Pilavlar - Makarnalar
Dün akşam evde ilk iftar yemeğimizi verdik. Eşimin ve kendi ailelerimizi misafir ettik. İftar menümüz ise şöyleydi.
- Toyga çorbası
- Yufkalı pilav
- Barbunya pilaki
- Ayva kompostosu
- Salata ve haydari
- Cevizli tatlı
Ana yemeğimiz yufkalı pilav idi. Resimi geçen bayram çekmiştik :). Bu pilavı yaparken mutlaka kalın bir yufka kullanın ya da en alta iki kat yufka yerleştirin. Yoksa parçalanmış bir görüntü elde edersiniz :). Tarif için malzemeleri vermiyorum. Sade pirinç pilavını ister garnitürlü isterseniz badem ve üzümlü pişirin. Biz bir küçük kavanoz hazır garnitür kullandık. Yalnız pişirirken suyunu tamamen çektirmeyin. Biraz suluca bırakın. Yağlanmış yuvarlak bir kalıba veya kare borcama 1 adet yufkayı serin. Üzerine haşlayıp didiklediğiniz tavukları yerleştirin. Tavukların üzerine de biraz suluca olan pilavı dökün. Üzerini düzleştirdikten sonra kenarlardan sarkan yufkalarla kapatın ve fırında kızarana kadar pişirin. Bir tarafı kızardıktan sonra diğer tarafı çevirerek kızarmasını sağlayın. Dilimleyerek servis yapın..
Afiyet olsun..
0 Responses to "Yufkalı Pilav"
Yorum Gönder