İftara 1 saat kala mutfakta ''acaba ne pişirsem'' diyip daldan dala misali sürekli fikir değiştirirken canım çorba çekti. O an aklıma gelen birkaç tat oldu ve o hisle mutfak tezgahının üzerine elime ne geçerse dizi verdim. Tamamen doğaçlama bulduğum bu çorbayı tatmanızı tavsiye ediyorum.
6 kişilik
Malzemeler
6 kişilik
Malzemeler
- 1,5 lt su
- 1 adet maggi etsuyu
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 2 çay bardağı arpa şehriye
- 1,5 su bardağı yogurt
- Antep domates ezmesi (makro markette Ezgi marka) veya pul biber
- Nane
Yapılışı
- Tencerede su kaynatılır. Kaynayınca içine etsuyu ve tereyağ konup bir taşım daha kaynatılır.
- Daha sonra kısık ateşe alınıp şehriye ilave edilir ve 5 dk kadar karıştırılır.
- Şehriyeler biraz yumuşayınca yogurt ilave edilir, ardından ezme ve nane katılır. Bu esnada sürekli karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Çorba kıvama geldiğinden ocaktan alınır.
AFİYET OLSUN...
0 Responses to "Yoğurtlu Çorba"
Yorum Gönder