Yoğurtlu Çorba

Author: LUGAS // Category:
İftara 1 saat kala mutfakta ''acaba ne pişirsem'' diyip daldan dala misali sürekli fikir değiştirirken canım çorba çekti. O an aklıma gelen birkaç tat oldu ve o hisle mutfak tezgahının üzerine elime ne geçerse dizi verdim. Tamamen doğaçlama bulduğum bu çorbayı tatmanızı tavsiye ediyorum.

6 kişilik
Malzemeler

  • 1,5 lt su
  • 1 adet maggi etsuyu
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çay bardağı arpa şehriye
  • 1,5 su bardağı yogurt
  • Antep domates ezmesi (makro markette Ezgi marka) veya pul biber
  • Nane

Yapılışı

  1. Tencerede su kaynatılır. Kaynayınca içine etsuyu ve tereyağ konup bir taşım daha kaynatılır.
  2. Daha sonra kısık ateşe alınıp şehriye ilave edilir ve 5 dk kadar karıştırılır.
  3. Şehriyeler biraz yumuşayınca yogurt ilave edilir, ardından ezme ve nane katılır. Bu esnada sürekli karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Çorba kıvama geldiğinden ocaktan alınır.

AFİYET OLSUN...


0 Responses to "Yoğurtlu Çorba"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...