Vişneli Çikolatalı Kek

Author: LUGAS // Category:


Sıcak, bayıltıcı yaz günlerinde pek mutfağa girmek istemiyor insan. Özellikle de fırını kullanmak evin sıcaklığını bir 10 derece arttırdığından pek mantıklı da değil. :) Ama işte tatlı ve kek yapma isteği bazen herşeyin üzerinde geliyor ve gözünüzü kapatıp, sonuca odaklanıp tadacağınız ilk lokmayı düşünerek başlıyorsunuz malzemeleri tezgahın üzerine sıralamaya :).

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı (1 parmak az da olabilir)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne tanesi (daha fazla da olabilir)
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • alabildiği kadar un (2-2,5 bardak kadar)
Yapılışı:

Bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ekleyerek mikserle yaklaşık 5 dk boyunca karıştırın. Üzerine sütü ve yağı ilave ederek tahta bir kaşıkla yumurtayı çöktürmeden karıştırın Un, kabartma tozu, damla çikolata ve vişne tanelerinin yarısını koyarak karıştırmaya devam edin. Bu arada unu ekledikten sonra kıvamı muhallebiden biraz daha katı olursa daha sonra üzerine koyacağımız vişne taneleri dibe çökmez. Yağlanmış ve unlanmış ortası delik olan kek kalıbına kek harcını boşaltın. Kalan vişne tanelerini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 - 40 dk pişirin. Biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve fırının ızgara teli üzerinde soğumasını bekleyin. Artık yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun..

* Tarif Oktay Usta'nın Lezzet Yolculuğu kitabından değiştirilerek yapılmıştır.

0 Responses to "Vişneli Çikolatalı Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...