Haftasonu eşimin ailesi bizi ziyarete geldiler. Bu yeni tarifler deneyebilmek için güzel bir fırsattı ama ben yine de daha önce denediğim ve beğenilen yemeklerden yapmayı tercih ettim. Farklı olarak denediğim tek tarif bu pasta. Aslında iyi olmayacak diye çok endişeliydim ama neyseki sonuç öyle olmadı... Tarif Dr.Oetker'den; ölçüler hep gram ile verilmişti fakat ben göz kararı bardakla ekledim. Bir de pastanın üzerine krem şanti sürülüyordu; şanti kullanmak istemediğim için krema hazırladım.
Malzemeler :
Alt Hamur :
- 150 gr un ( ~ 2 su bardağı kullandım)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 80 gr margarin ( 1/2 su bardağından biraz az sıvıyağ)
- 80 gr pudra şekeri ( 1/2 su bardağından biraz fazla )
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 poşet vanilyalı puding
- 250 ml. su ( 1/2 bardak kullandım)
- 250 ml vişne suyu ( 2,5 bardak kullandım)
- 250 gr. vişne tanesi ( 1,5 bardak kullandım ama arttırılabilir)
- 100 gr. margarin ( 1/2 su bardağı sıvıyağ kullanım)
- 100 gr şeker ( 1/2 bardak pudra şekeri kullandım)
- 100 gr. un ( ~ 2 bardak kullandım )
- 1 adet yumurta ( tarifte yoktu )
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1-1,5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı şeker
Hazırlanışı :
Sıvıyağ, pudra şekeri ve yumurtayı karıştırın. Daha sonra unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyip bir hamur elde edin. Hamuru merdane ile açarak yağlı kağıt yerleştirilmiş ve kenarları yağlanmış 26 cm.lik kelepçeli kalıba yerleştirin. Çatalla kabarmaması için delikler açın. Daha sonra vişneli karışım için puding , vişne suyu ve suyu ocakta pişirin. Kıvamı koyulaşmaya başladığında altını kapatın ve vişne tanelerini ekleyin. Bu karışımı kalıba yerleştirdiğiniz hamurun üzerine yayın ve soğumasını bekleyin.
Üst hamur için gereken malzemeleri karıştırıp bir hamur elde edin. Bu hamuru merdane ile kalıbın boyutunda açarak soğumuş olan karışımın üzerine, karışımı taşırmamaya dikkat ederek yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk. pişirin. Pişerken ortadaki karışım yer yer üste çıkabilir. Çıkan malzemeyi kaşıkla alın.
Krema için un ve nişastayı bir tencereye alın sütü ekleyip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında şekeri ilave edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde altını kapatıp vanilyayı ekleyin ve mikserle 5 dk kadar çırpın. Pasta hafif soğuduktan sonra kremayı üzerine yayın.( isterseniz kalıptan çıkarıp pastanın kenarlarına da sürebilirsiniz.) Daha sonra kakao ve vişne taneleri ile süsleyip dolabta soğumaya bırakın.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Vişne Bahçesi"
Yorum Gönder