Malzemeler:
-3 adet yufka
-3 adet haşlanmış patates
-1 kase resndelenmiş kaşar ve lor karışımı
-100gr eritilmiş tereyağı
-2 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay kaşığı karabiber
-1,5 çay kaşığı tuz
-un
Hazırlanışı:
- Haşlanmış patatesleri rendeleyip peynir,tuz, ve karabiberi ekleyip karıştırın...
Erimiş tereyağı iele sıvıyağı karıştırıp kenara 1/2 çaybardağı ayırın ...
Düz zemin üzerine ilk yufkayı serip yağlı karışımdan sürüp üzerine elekle un eleyip yufkayı ikiye katlayıp tekrar yağlı karışımdan sürüp biraz daha un eleyin....
- Yufkaların kenar kısımlarını iki parmak içe katlayıp kenar kısmına hazırlanan patatesli harçtan bolca koyup ruloa sarıp dört parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin...
Diğer yufkalarada aynı işlemi yapın...
Ayırdığınız yağlı karışımın içine iki çorba kaşığı su ekleyerek böreklerin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin...
AFİYET OLSUN.
0 Responses to "Unlu Kıyır Börek"
Yorum Gönder