10 Kişilik
Malzemeler:
Malzemeler:
- 5 su bardağı un
- 5 su bardağı şeker
- 350 gr. katı yağ
- 4 su bardağı su
Yapılışı:
- Geniş bir tencerede yağ eritilir ve un azar azar ilave edilerek kavrulur. Pembeleşmeye başlayınca ocaktan alınır.
- Ayrı bir yerde su ve şeker şerbet oluncaya kadar kaynatılır.
- Ocaktan alınan kavrulmuş una şerbet ilave edilir. Bu esnada dikkat etmek gerekiyor çunku un ve şerbet sıcak olduğu için yavaşça dönmek gerekiyor. Birkaç kezkarıştırılıarak serbet una yedirilir.
- Daha sonra tekrar ocağa alınarak helva iyice ezilip toparlanana kadar kavurulur koyu bir renk alınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Soğuk haldeyken istenen şekilde kesilerek servis yapılır.
0 Responses to "Un Helvası"
Yorum Gönder