Un Helvası

Author: LUGAS // Category:
10 Kişilik
Malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • 5 su bardağı şeker
  • 350 gr. katı yağ
  • 4 su bardağı su

Yapılışı:

  1. Geniş bir tencerede yağ eritilir ve un azar azar ilave edilerek kavrulur. Pembeleşmeye başlayınca ocaktan alınır.
  2. Ayrı bir yerde su ve şeker şerbet oluncaya kadar kaynatılır.
  3. Ocaktan alınan kavrulmuş una şerbet ilave edilir. Bu esnada dikkat etmek gerekiyor çunku un ve şerbet sıcak olduğu için yavaşça dönmek gerekiyor. Birkaç kezkarıştırılıarak serbet una yedirilir.
  4. Daha sonra tekrar ocağa alınarak helva iyice ezilip toparlanana kadar kavurulur koyu bir renk alınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  5. Soğuk haldeyken istenen şekilde kesilerek servis yapılır.

0 Responses to "Un Helvası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...