- 4 yumurta
- 50 gr nisasta
- 150 gr un
- 1 p. kabartma tozu
- 1 p. vanilin
- 175 gr seker
- 4 yemek kasigi su
- 1 kahve fincani sut
- 1 kahve fincani siviyag
KREMASI
- yarim litre sut
- 5 yumurta sarisi
- 100 gr seker
- 60 gr nisasta vanilin
- 50 gr margarin
- ve 1 paket krem santi
ÜZERi iCiN
- 200 gr pudra sekeri
- 3 yemek kasigi limon suyu
- kirmizi gida boyasi
- bonibon sekerlemeleri
- glazur cikolata
YAPILISI
ilk olarak pandispanyamiz icin 4 yumurtamizi 4 corba kasigi suyla krema kivaminda cirpiyoruz arkasindan yavas yavas sekerimizide ilave ederek cirpmaya devam ediyoruz arkasindan un,nisasta,vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ilave ettikten sonra kasik yardimi ile karistirip kalibimiza dokup 180° lik isitilmis firinda pisiriyoruz.Pisen kekimizi istege bagli ikiye veya 3 e kesiyoruz(ben 3e kestim)
ilk olarak ustunu hazirlamak icin kafa ve kanatlarini kesiyoruz resimde belirgin sekilde.Sonra kafa bolumune glazurumuzu eritip dokuyoruz kurumadan goz kisimlarini cikolata yardimiyla olusturduktan sonra kurumaya birakiyoruz.Diger taraftan 200gr pudra sekerimizle 3 yemek kasigi limonumuzu karistiriyoruz 1 yemek kasigi kafasinin cevresi icin ayirdiktan sonra icersine kirmizi gida boyasini ilave edip kanat kismini olusturucak parcalarin uzerine yayiyoruz ve hemen bonibon sekerlerimizi yerlestirdikten sonra kurumaya birakiyoruz.Kenara ayirdigimiz glazurlede kafa cevresini olusturuyoruz.
kremamiz icin ise ilk olarak yarim litre sutumuzu ocaga alip icersine 1 paket vanilinimizi ilave edip kaynamaya birakalim.
Yan tarafta 5 yumurta sarisini 100 gr sekerle cirpalim iyice cirptiktan sonra nisastamizida ilave edip birazdaha cirpalim sonra kaynayan sutumuzun yarisini bu olusturdugumuz karisima ilave edip cirpalim ve diger kalan sutumuzun icersine dokelim ve ocak uzerinde kivamini aldiktan sonra kremamizi ocaktan alalim ve son olarakta 50 gr margarinimizi ekleyelim kremamiz soguduktan sonra cirptigimiz bir paket krem santiyle karistirip beraber cirpalim kremamiz boylelikle hazir.
kremamizla pastamizin katlarini olusturalim ve hazirladigimiz kafa kanatlari pastanin uzerine dikkatlice yerestirelim ayaklari icin benmare usulu erittigimiz cikolataya batirilmis krekerlerimizi yerlestirelim ve pastamiz hazirr...
0 Responses to "UGUR BOCEGI PASTASI!!! 41.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE"
Yorum Gönder