TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI

Author: LUGAS // Category:
tavuklu şehriye çorbası 022
Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, iftar sofralarının vazgeçilmezleri olan çorbalara, pek de yabancı olmadığımız bir tarif daha eklemek istiyorum. Hafif ve sağlıklı, bir o kadar da lezzetli. İşte tarifimiz.
Malzemeler;
*1 adet tavuk göğsü.(Arzuya göre but da olabilir)
*1 su bardağı tel şehriye,
*1 çorba kaşığı un,
*1 çorba kaşığı sıvıyağ,
*Tuz, karabiber, pulbiber
*Yeterince su
Hazırlanışı;
1.tavuk göğsünü yıkadıktan sonra, yaklaşık 8 bardak su ilavesi ve tuz ile iyice haşlayın.
2.Haşlanan tavuk göğsünü suyun içinden alın ve fazla iri olmamak koşulu ile didikleyip, parçalayın.
3.Sıvıyağda unu hafifçe kavurduktan sonra, tavuğun suyunu ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynayan suya tel şehriyeyi ve didklenmiş tavuk parçalarını ekleyin ve şehriyeler pişene kadar kaynatın.
4.Bu arada suda azalma olursa sıcak olmak koşulu ile çorbaya su ekleyin.
5.Şehriyelerde piştikten sonra karabiber ve limon ve arzuya göre pulbiber eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun

0 Responses to "TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...