Tavuklu, Hellimli Makarna

Author: LUGAS // Category:

















Makarnayı biraz önce tattık ve bu harika lezzeti hemen sizinle paylaşmak istedim. Tarif eşim tarafından yapılmıştır. Ben her ne kadar onu kat bunu katma diyerek müdahale etmeye çalışsam da kendisi bildiğini yaptı ve çok da güzel oldu.

Yapılışı:

Yarım paket makarnayı 3 çay kaşığı tuz katılmış kaynar suda haşlayın ve suyunu süzerek bir kenarda bekletin. Bu arada bir miktar tereyağ ve zeytinyağı karışımında 200 gr tavuk kıymasını kavurun. Kıymalar kavrulurken dilediğiniz miktarda hellim peynirini (ben yaklaşık 1 çay bardağı kullandım) tavla zarından biraz daha küçük olacak şekilde küp küp doğrayın. Peynirleri de kıymaya ekleyin. 1,5 tatlı kaşığı biber salçası ve bir miktar kırmızı pul biber ekleyerek 5 dk kavurun. Suyu süzülmüş makarnaları bu karışıma ekleyerek iyice karıştırın ve servis yapın.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Tavuklu, Hellimli Makarna"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...