Author: LUGAS // Category:
börekler
- tüm arkadaşlarıma mutlu bir hafta diliyorum.umarım hepiniz çok çok iyisinizdir.bende boyun fıtığından mütevellit bir boyun ağrısı var.boyunluğumla arzı endam edicem yani.efendim bugünkü tarifimiz bizim evin favori böreklerinden.şöyle ısırdımı ağzıma bol malzemeli bir tat gelsin diyorsanız deneyin derimMALZEMELER:
- 6adet yufka
- yarım kilo tavuk göğsü
- 2 kavanoz garnitür
- salça
- sıvıyağ
- baharat mutlaka köri
- yarım paket margarin(becel )veya tereyağı
- 3 bardak su
- üzeri için 1 adet çırpılmış yumurta azıcık sıvıyağ
- BUZLU SU
YAPILIŞI:iç malzememiz kavrulur ve soğumaya bırakılır.margarini eritip içine 3 bardak suyu dökelim.
ilk yufkayı zemine serlim.içine yağlı karışımı sürelim.üzerine ikinci yufkayı koyup kapatalım.
yine yağlı karışımdan sürelim.8 e bölüp sigara böreği gibi içini koyup saralım.diğer yufkalar içinde aynı işlemleri yapalım.
sardığımız börekleri içine buz attığımız suya 5 dakika atıp sıkıp tepsiye alalım.
üzerine yumurta sürüp fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
bu tarifi 55.p.d.ç.e evsahibesi gülayceye gönderiyorum.arkadaşıma kolay gelsin.bol ve güzel tarifli bir etkinlik olsun inşallah
0 Responses to "tavuklu buzluk böreği"
Yorum Gönder