tavuk marengo

Author: LUGAS // Category:

1 kg
tavuk
1 çay kaşığı tuz
karabiber
8-10 küçük kebaplık soğan
200 gr mantar
1 1/2 yemek kaşığı un
500 gr doğranmış domates
2 dl = 200 ml beyaz sek şarap
1 adet tavuk bulyon tableti
3-4 dilim beyaz tost ekmeği
1 diş sarımsak
Sıvı yağ
Kıyılmış maydanoz

Tavuğu yıka ve kurula. Parçalara ayır. Tuz ve karabiberle tatlandır. Biraz yağda çevir ve bir tencereye koy. Soğanları soy ve mantarları ince dilimledikten sonra sotele ve tavuklara ekle. Unu serpiştir ve domatesler ile beyaz şarabı kat. Tableti de ekleyerek kapağı kapalı şekil de kısık ateşte 25-30 dakika tavuklar pişene kadar kaynat. Ekmeklerin kenarlarını kes ve üçgen şeklinde kes. Biraz yağ da kızart. Sarımsağı ekmeklere sür. Maydanozu tavuğun üzerine serperek, ekmek dilimleri ile servis et.

0 Responses to "tavuk marengo"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...