1/2 ızgara tavuk
100 gr mantar
1 kuru soğan
1/2 kırmızı biber
Sıvı yağ
1/2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı =100 ml tavuk suyu
1/2 dl 50 ml krema
Soya sosu
Tuz, karabiber
Yarım su bardağı bezelye
Tavuğun deri ve kemiklerini ayıkla. Etini küçük parcalara kes. Mantarları temizle ve dilimle. Soğanı doğra. Biberin tohumlarını ayıkla ve zar şeklinde doğra. Mantar ve soğanı yağda çevir. Soğanlar yumuşayınca biberleri ekle. 5 dakika karıştırdıktan sonra üzerine un serp. Bulyon ve kremayı kat ve kaynayana kadar pişir. Soya, tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra tavuk ve bezelyeleri ekle. Tavuklar ve bezelyeler iyice ısındıktan sonra pilav ile servis et.
0 Responses to "tavuk à la King"
Yorum Gönder