Tarator soslu midye tava

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
- 50-60 adet iç midye
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çay fincanı un
- 2 çay fincanı bira
- 1 küçük kahve fincanı sıvıyağ
- Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Çukur bir kâseye unu, birayı koyarak bir bulamaç yapınız.
- Bir küçük kahve fincanı sıvıyağı da koyup bir süre bekletiniz (15-20 dakika).
- İç midyeleri yıkayıp suyunu süzdürünüz.
- Tuz atıp yine suları varsa bir bezle kurulayınız.
- Tavaya kızartma yağınızı koyup kızdırınız.
- Kurulanmış, tuzlanmış midyeleri önce una sonra hazırlanmış biralı sosa batırıp kı­zartınız.
- Tarator sosu ile servis yapınız.
TARATOR SOS:
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
- 1 limon suyu
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- İyice dövülmüş ceviz içi,sarmısağı ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın.Daha sonra limon suyunu ilave edin. Limon suyunu iyice yedirdikten sonra bayat ekmek içini ekleyerek iyice karıştırın.Kıvamını ayarlamak için çok az su ekleyebilirsiniz.Yoğurt kıvamında olduğu zaman sosunuz hazırdır. Küçük bir servis tabağına aktarıp sıcak midyelerle servis yapın.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "Tarator soslu midye tava"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...