Dün işyerinde Hanife'nin sitesinde de irmik helvasını görünce dayanamadım ve eve gidince ben de yaptım :). Böylece sitemizde 2 adet irmik helvası tarifi oldu. Resimde gördüğünüz kaselerden 6 kase oldu. Kullandığım bardak da sanırım 330 ml'lik büyükçe bir bardak.
Malzemeler:
- 1 bardak irmik
- 1 bardak süt
- yarım bardak şeker (şeker çok gelirse azaltabilirsiniz)
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1-2 yemek kaşığı çam fıstığı
- süslemek için dilerseniz toz antep fıstığı
Yağı tencerede ısıtın. İrmik ve fıstıkları birlikte tencereye koyun ve karıştıra karıştıra kavurun. Fıstıklar kavrulduğunda irmik de kavrulmuş demektir. Başka bir kapta soğuk süt ve şekeri iyice karıştırın. Ocaktaki irmiğe ilave edin. Dikkatli olun sıçrayabiliyor. Ocağın ısısını artırın. Suyunu çekmeye başladığında altını kapatın ve tencerenin kapağını kapatıp 4 dakika demlendirin. Daha sonra helvanızı karıştırıp kaselere koyun ve antep fıstığı tozu ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Sütlü İrmik Helvası"
Yorum Gönder