MALZEMELER:
- 250 gr margarin(eritilmiş-soğutulmuş)
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı mahlep
ÜZERİ İÇİN:
- 1 yumurtanın akı
- Susam
HAZIRLANIŞI:
- Kabartma tozu dışındaki tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırın.Kabartma tozunuda ekleyip yoğurun.Yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan küçük parçalar kopartıp simit şekli verin.Önce yumurta akına,sonra susama batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
AFİYET OLSUN
- 250 gr margarin(eritilmiş-soğutulmuş)
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı mahlep
ÜZERİ İÇİN:
- 1 yumurtanın akı
- Susam
HAZIRLANIŞI:
- Kabartma tozu dışındaki tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırın.Kabartma tozunuda ekleyip yoğurun.Yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan küçük parçalar kopartıp simit şekli verin.Önce yumurta akına,sonra susama batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "SUSAMLI HALKA"
Yorum Gönder