Susam Mantolu Tahinli Kek

Author: LUGAS // Category:


Evde yeterince susam olmadığı için cevizle karışık susam mantolu bir kek oldu. Tarifteki şeker miktarını azalttım. İçine de ceviz katılırsa tadının daha güzel olacağını düşünüyorum. Kekin hepsini bitiremeyeceğinizi düşünüyorsanız dilimleyip buzdolabı poşetlerine yerleştirerek buzluğa koyabilirsiniz. Sonra canınız yemek istediğinde veya misafirlerinize sunmak istediğinizde buzluktan çıkartıp oda sıcaklığında bekleterek tüketebilirsiniz.

* Tarif Oktay Usta'yla Lezzet Yolculuğu kitabından yapılmıştır.

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı (1 parmak eksik kullandım)
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
Mantosu için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 çorba kaşığı kırılmış ceviz
Yapılışı:

Bir kaba yumurtaları kırın ve toz şekeri ilave ederek mikserle iyice çırpın. Üzerine yağ ve sütü ekleyerek tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Üzerine un ve kabartma tozunu eleyin. Kaşık ile yavaş yavaş karıştırın. Tahini de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Manto için ortası delik bir kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayın. Üzerine susamları döküp kalıbı çevire çevire susamların kalıbın her tarafına yapışmasını sağlayın. Cevizleri serpiştirin. Asıl tarifte cevizler kek harcının üzerine serpiliyordu, tercih size kalmış. Kek harcını da kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Batırdığınız kürdan temiz çıkacak unutmayın.



Afiyet olsun...

0 Responses to "Susam Mantolu Tahinli Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...