Çok güzel geçen bir tatilden sonra tekrar günlük işlere adapte olmak bir hayli zor geliyor... Tatil boyunca mutfağa neredeyse hiç girmediğim için yeni tarifler deneme fırsatım da olmadı malesef. Dün akşam da artık birşeyler yapma zamanı diye düşünerek Dr. Oetker 'in bu kek tarifini denedim. Kekin arasındaki beyaz katman çizgi şeklinde kalmalıydı sanırım ama bu biraz da şans işi gibi görünüyor.
Malzemeler:
Hamur İçin:
- 2 yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı şeker ( 1 bardak kullandım)
- 125 gr. margarin ( 1 çay bardağı sıvıyağ kullandım)
- 2 yemek kaşığı rom ( ben kullanmadım)
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kakao ( ben 3 yemek kaşığı kullandım)
- 2 su bardağı un
- 2 yumurta akı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı rom ( ben kullanmadım)
- 1 çay bardağı vişne
Hamur : Yumurta sarıları,şeker ve sıvıyağı 5 dakika çırpın. Kalan malzemeleri ekleyip 2 dakika daha çırpın.
Hindistan Cevizli Karışım : Yumurta aklarını 3-4 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek şeker, rom ve hindistan cevizini ekleyin.
12x30 cm'lik baton kalıbı yağlayıp ( ben 10x25'lik kalıp kullandım) hamurun yarısını kalıba yayın. üzerine hindistan cevizli karışımı yayın ve vişneleri dizin. Kalan hamuru en üste yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 55-60 dakika pişirin.
Afiyet olsun...
Kullandığım baton kalıbın fotoğrafı :
0 Responses to "Sürpriz Kek"
Yorum Gönder