HAMURU iCiN
- 800 gr un
- 5 yumurta
- 1 tatli kasigi tuz
- ilik su
iC HARCI
- boreklik peynir
- maydanoz
Hamurumuzu yumusak bir kivamda yoguralim eger sert ise biraz dinlendirmekte fayda var..Hamurumuzdan yaklasik 12 parca bezeler yapalim ve tek tek acalim olabildigince ince olmali..sonra tenceremize suyumuzu koyup icersine tuz ve yag ekledikten sonra actigimiz hamurdan bir tanesini haslamadan yaglanmis tepsiye yerlestirelim uzerine 2 kasik kadar tereyagi gezdirelim arkasindan actigimiz diger yufkalari(teker teker yapmasarti ile) haslayalim 1dakika kadar sonra bir kevgir yardimiyla yanda su dolu kaba koyalim yapismasini engellemek icin su gayet soguk olmali herseferinde degistirme ihtiyaci duyulabilir.arkasindan suyunu iyice siktiktan sonra tepsimize yerlestiriyoruz haslanirken parcalanabilir hic sorun degil parca parcada yerlestirebiliriz(benimkiler hic parcalanmadi fakat daha guzel yerlesmesi icin bizzat ben parcaladim:)ve bunun uzerine peynirimizi serpistirdikten sonra islemimize bir kat yag bir kat peynir olarak devam ediyoruz..En ustteki hamurumuzuda haslamadan yerlestirdkten sonra uzerini yaglayip 180° pisiriyoruz afiyetle yiyin hak ediyor insan onca emekten sonra;))))
0 Responses to "SU BÖREGi"
Yorum Gönder