Soslu Ispanaklı Börek

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
- 5 tane yufka
- 500 gr ıspanak
- 250 gr tulum loru veya beyaz peynir(rendelenmiş)
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 2 tane yumurta
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
-Ispanakların kalın saplarını ayıklayıp yıkayınız.Güzelce kurulayınız.İnce ince doğrayınız.İçine lor peynirini alıp çok az tuz ekleyip karıştırınız.
- Sütü,sıvıyağı ve bir yumurtayı iyice çırpınız.Birbirine karışmasını sağlayınız.
- Yufkanızı tezgaha serip ortadan ikiye bölünüz hazırladığınız sütlü harçtan fırça ile her tarafına sürünüz.Üzerine ıspanaklı içten serpiniz ve rulo şeklinde sarıp dolayınız.Kağıt yayılmış fırın tepsisine diziniz.Bütün yufkaları aynı şekilde yapınız.Kalan sütlü harcınızın içine bir yumurtayı kırıp iyice çırpınız ve böreklerin üzerine eşit miktarda paylaştırınız.
- Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriniz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "Soslu Ispanaklı Börek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...