MALZEMELER:
- 5-6 adet yufka
- 500 gr tuzsuz lor yada peynir
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 şişe soda(maden suyu)
- tuz,karabiber,kırmızı pul biber,çörekotu,susam(isteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI:
- Maydonozların saplarını ayıtlayıp yıkıyoruz.Peynir veya lor ile karıştırıp baharatlarını ekliyoruz.
- Tepsimizi yağlıyoruz.
-Süt,yumurta ve sıvıyağı bir kapta güzelce çırpıyoruz.
- İlk yufkayı tepsinin tabanına kırışık bir şekilde yerleştiriyoruz.
- Sütlü hazırladığımız harçı yuflalara azar azar gezdiriyoruz.
- İkinci yufkayıda serip aynı işlemi tekrarlıyoruz.
- Peynirli harcımızı yufkanın üzerine eşit olarak paylaştırıyoruz.
- Yufkalar bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
- Son yufkamızı tepsimizin şekline göre kesiyoruz
- Böreğimizi istediğimiz şekilde kesiyoruz,kalan harç varsa üzerine döküyoruz.
- 1 şişe sodayı kestiğimiz böreklerin arasına eşit miktarlarda döküyoruz.Buzdolabında en az 2 saat bekletip çıkarıyoruz.
- Ayırdığımız yumurta sarısını böreğimizin üzerine sürüp 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "SODALI BÖREK"
Yorum Gönder