Ramazanda çorbalar sofralarımızın olmazsa olmazsa. Hatta bana iftarda 1 dilim kızarmış ekmekle1 kase çorba yetiyor. Bu çorbayı her ne kadar Ramazan ayından önce yapmış olsam da iftar için güzel bir alternatif. Tarifi Sahrap hanımın Hürriyet gazetesindeki köşesinden almıştım. Ben yarım ölçü yaptım ve 6 kişiye yetecek kadar oldu. Tam ölçüde kullanılan yumurtayı kullanmadım. Buraya kendi yaptığım şekilde yazıyorum.
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 100 gr yağsız kıyma
- 3 yemek kaşığı un
- 1 küçük kuru soğan
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- 1-1,5 litre su (ben 1,5 litre kullandım, kaynarken suyunu çekti)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 limon suyu (ekşi sevmiyorsanız azaltabilirsiniz)
- tuz, karabiber
1/2 su bardağı suda 10 dk beklettiğiniz bulgura, kıyma, 2,5 yemek kaşığı un ve tuz katarak yoğurun. Elinizi ıslatarak (benim ıslatmama gerek kalmadı) nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Bu aşama çok uzun sürdüğünden tv karşısında yapmanızı tavsiye ediyorum :). İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun, kalan unu ekleyerek karıştırın. Salçaları ve suyu ekleyin. Nohutlarla birlikte 15 dk kaynatın. Köfteleri ve naneyi de katarak 15 dk daha pişirin. Tuzunu ve biberini kontrol edin. Limon suyunu gezdirip ateşten alın.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Şimşir Çorbası"
Yorum Gönder