Şeftalili Kek

Author: LUGAS // Category:
seftalili kek

Dün evde bugün için yapmak istediğim tatlıyı yapmaktan vazgeçince, ne yapacağıma karar vermek oldukça uzun sürdü. Annemin bana verdiği tariflere, internetten gelen yemek kitaplarına baktım ve sonunda bir yemek dergisinden(Lezzet) esinlenerek bu keki yapmaya karar verdim. Birçok malzemeyi değiştirdim. Ortaya değişik bir kek çeşidi daha çıktı :). Balkonda 1 bardak süt eşliğinde afiyetle yedik.

Malzemeler:

  • 2 orta boy şeftali
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 yemek kaşığı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım çay kaşığı yenibahar
  • yarım çay kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yumurta
  • yarım bardaktan biraz fazla sıvıyağ
  • 1 bardak toz şeker
Yapılışı:

1) Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp püre yapın. Bir tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapatıp sütü ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

2) Un, kabartma tozu ve baharatları bir kaba alıp harmanlayın.

3) Başka bir kapta şeker ve yağı 1-2 dakika mikserde çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Fırınınızı 180 dereceye getirin. Şeftalili ve unlu karışımı ekleyerek iyice karıştırın. Yağlanmış kalıbınıza dökün ve ısınmış fırına yerleştirin. 40- 45 dk sonra kürdanla piştiğini kontrol ettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Şeftalili Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...