Satranç Pasta

Author: LUGAS // Category:

Bugün eşimin doğum günü.Bana pasta yapmak için bir fırsat doğdu:)Satranç pasta çok orjinal, yıllar önce ilk defa bir yemek dergisinde görüp denemiştim, güzel olmuştu. Yalnız bu kez pastayı dikdörtgen prizması şeklinde yaptım.Cumartesi sabahı pandispanyaları pişirdim ve pastayı süsledim. Umduğumdan daha kısa sürede ortaya çıktı. Kutlamayı Pazar akşamı yaptığımız için , bugün yayınlayabiliyorum. Aynı pastayı Hatice (portakalağacı) daire şeklinde denemiş, buradan bakabilirsiniz.
Malzemeler
Pandispanya İçin
  • 5 yumurta
  • 5 ,5 kahve fincanı un
  • 5 kahve fincanı şeker
  • 1 fincan limon+su karışımı(yarım fincan limon suyu üzerine ılık su eklenerek 1 fincana tamamlanır)
  • 1 kahve kaşığı kabartma tozu
  • kakaolu pandispanya için 3 kaşık kakao
Krema için
    kakolu pudingi tercih ettim siz farklı krema tarifleri deneyebilirsiniz
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 5-6 kaşık dolusu şeker
  • 4 kaşık dolusu buğday nişastası
  • 4 kaşık (silme) kakao


Yapılışı
  • Pandispanyaları hazırlamak için, yumurtaların beyazı ve sarısını ayrı ayrı çırpma kaplarına alın.Yumurta beyazlarını koyulaşana kadar çırpın, bir kenara koyun.Yumurta sarıları ile şekeri beyazlaşana kadar çırpın, limon+ su karışımını ekleyin, karıştırın.Çırpılarak katı hale getirilmiş yumurta beyazlarını ekleyin karıştırın.Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Bu aşamada pandispanya hamurunu eşit olarak iki kaba bölün. Birine kakao ekleyin .Yağlanmış iki dikdörtgen kalıba(25 cm uzunluğunda borcam kalıp) kakaolu ve kakaosuz pandispanyaları dökün. Önceden ısıtılmış 175 C fırında pişirin. Kekler soğuyunca kalıptan çıkarın.
  • Önce enlemesine ikiye sonra bu parçaları boylamasına 6 eşit şerit olarak kesin.şeritleri yarım su bardağı süt ile hafifçe ıslatın.
  • Pişirdiğiniz kremayı şeritlerin birleşme yerlerine sürerek , şeritleri fotoğraftaki gibi yerleştirin ve birbirine yapıştırın. Üzerine kalan kremayı yayın.Pastayı 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra kurabiye kalıplarıyla marzipan hamurundan kestiğiniz parçalarla süsleyin.Birgece buzdolabında dinlendirdikten sonra ikram edin.

0 Responses to "Satranç Pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...