Hep aynı tarifi görmekten biz bile artık siteye girmek istemez hale gelmiştik. Uzun bir süreden sonra nihayet hafta sonu yeni bir tatlı deneyebildim. Tarifi bir kaç farklı tariften birleştirdim. Tatlıyı yedikten sonra içine de iri dövülmüş bademin çok yakışacağını düşündük.
Bu arada, gecikmiş de olsa tüm annelerin anneler günü kutlu olsun...
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su barağı irmik
- 1 su bardağı pudra şekeri (şeker de olabilir)
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya ( ben kullanmadım)
- Üzeri için 1 avuç kabuksuz badem
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- ~1 yemek kaşığı limon suyu
Şerbeti için; su ve şekeri bir tencerede 10-15 dk. kaynatıp altını kapatmaya yakın limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Tatlı için; pudra şekeri ve yoğurdu iyice karıştırın. Sonra diğer malzemeleri de ekleyip kekten daha koyu kıvamda bir hamur elde edin. Yağladığınız tepsiye hamuru koyun. Elinize yapışmaması için elinizi yağlayarak hamuru tepsiye eşit kalınlıkta yayın. Üzerine kaynar suda 10-15 dk bekleterek kabuklarını soyduğunuz bademleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dk. pişirin. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdiripn. Üzerine bir tepsi kapatarak tatlının şerbeti çekmesini sağlayın. Daha sonra dilediğiniz şekilde kesip servis edin.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Şambali Tatlısı"
Yorum Gönder