Sadrazam Lokumu

Author: LUGAS // Category:


Geçen hafta gelen arkadaşlarım için ilk kez denemiştim bu tarifi. Biz lezzetini çok beğenince bu akşamki konuklarım için de hazırladım. Tarifin şansına hem gece geç saatlerde hazırlayabiliyorum.

Malzemeler:

Kek için:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Krema için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için :

  • 2 su bardağı süt
  • 1-1,5 su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Krema için; süt, şeker ve unu bir tencerede karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra vanilyayı ilave edip soğuması için bir kenara alın ( Krema soğuk veya hafif ılık olduğunda daha koyu kıvamda olduğundan rulo yaparken daha iyi sonuç veriyor) . Üzerinin kabuk bağlamaması için arasıra karıştırın.

Kek için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip karıştırın. Büyük fırın tepsisine ( 35x42 cm) yağlı kağıt serip hamuru ince bir tabaka şeklinde yayın. Önceden ısınmış 170 derece fırında 10 dk. pişirin.

Pişen keki 17x42 cm'lik iki parça olacak şekilde ikiye bölün. Daha sonra her parçadan iki parmaktan biraz kalın olacak şekilde dikdörtgen parçalar kesin. Ben yaklaşık 5x17 cm boyutlarında 16 parça elde ettim. Her parçayı dikkatlice yağlı kağıttan çıkarıp üzerine 1 yemek kaşığı kadar soğuyan kremadan sürün ve rulo yapın ( ben üçe katlayabildim) . Ruloyu önce çukur bir tabağa koyduğunuz süte batırın. Daha sonra hindistan cevizine bulayıp tabağa alın. Bir gün dinlendikten sonra servis edin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Sadrazam Lokumu"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...