MALZEMELER:
- 3 yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı irmik
- 3 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Toz antep fıstığı
- Hindistan cevizi
ŞERBETİ İÇİN:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI:
- 3 su bardağı suyu ve şekeri tencereye koyup kaynatınız.Kıvam alınca içine yarım limon suyu sıkıp 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakınız.
- Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar iyice çırpınız.Yağı ve yoğurdu ekleyip çırpınız.Daha sonra un,irmik,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar iyice çırpınız.Yağlanmış fırın kabına döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.Fırından alıp ılık hale gelen şerbeti dökünüz.tatlı şerbetini çekip soğuyunca dilimleyerek servis yapınız.
AFİYET OLSUN.
- 3 yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı irmik
- 3 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Toz antep fıstığı
- Hindistan cevizi
ŞERBETİ İÇİN:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI:
- 3 su bardağı suyu ve şekeri tencereye koyup kaynatınız.Kıvam alınca içine yarım limon suyu sıkıp 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakınız.
- Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar iyice çırpınız.Yağı ve yoğurdu ekleyip çırpınız.Daha sonra un,irmik,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar iyice çırpınız.Yağlanmış fırın kabına döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.Fırından alıp ılık hale gelen şerbeti dökünüz.tatlı şerbetini çekip soğuyunca dilimleyerek servis yapınız.
AFİYET OLSUN.
0 Responses to "Revani"
Yorum Gönder