PÜSKÜLLÜ BÖREK

Author: LUGAS // Category:


MALZEMELER:
- 2 Tane yumurta
- 3,5-4 Su bardağı un
- Tuz,Su
ÜZERİNE:
- Haşlanmış tavuk eti(Göğüs veya but)
- Tavuk suyu.5-6 su bardağı
HAZIRLANIŞI:
- Yumurta,un ve tuzu bir kaba alınız.İçine yavaş yavaş suyu ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapınız.Hamur fazla yumuşak olmamalı.Daha sonra hamurunuzu beş eşit parçaya ayırıp bezeler yapınız.Yaptığınız bezeleri merdane veya oklava yardımıyla açınız fazla inceltmeyiniz.Açılan yufkaları temiz bir örtü üzerine serip biraz neminin gitmesi bekleyiniz.Daha sonra yufkanızı alıp üzerine biraz un serpip oklavaya sıkmadan sarınız.Rulo halindeki yufkanın içinden oklavayı çekerek çıkarınız.0,5 cm kalınlıkta kesiniz.Kestikten sonra elinizle silkeleyerek şeritlerin açılmasını sağlayınız.Uzun sıpagetti gibi olacaklar.Yağlanmış fırın tepsisine diziniz.Diğer yufkalarıda aynen uygulayınız.Üzerlerine isterseniz küçük parçalar halinde tereyağı serpiştirip önceden ısıttığımız 200 derece fırında kızarana kadar pişiriniz.
- Diğer tarafta haşlanmış tavuk etlerini parçalara ayırınız.Fırından aldığınız böreğin üzerine tavuk suyunu gezdiriniz.Kısık ateşte ocağın üstünde tepsiyi çevire çevire suyunu çekene kadar pişiriniz.Parçalanmış tavuk etlerini üzerine serpip sıcak olarak servis yapınız.
NOT:Ocak üstünde pişirmek istemezseniz suyunu döküp üzerine parçaladınız tavuk etlerini serpip fırındada pişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "PÜSKÜLLÜ BÖREK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...