Portakallı Kek

Author: LUGAS // Category:


Uzun zamandır böyle güzel bir kek yememiştim. Tarifini işyerinden Hamiye hanımdan aldığım bu keki annemle teyzemlere götürmek için yaptım. Kekin tadını çok beğendik fakat portakal dilimlerinin acımsı bir tadı vardı. Portakallarınızı kalıba dizmeden önce tadını mutlaka kontrol edin ya da sadece kekini deneyin pişman olmazsınız.

Malzemeler:

  • 250 gr tereyağı (yarım paket tereyağı üzerini sıvıyağ kullandım)
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker (damak tadınıza göre artırabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 fiske tuz
  • 3 adet portakal
  • 100 gr portakal reçeli (küçük bir kase)
Yapılışı:

Tereyağını yumuşatın ya da ocakta hafif eritin.Yağ, yumurta ve şekeri el mikseri ile çırpın. Buna unu, kabartma tozunu, tuzu ekleyip kaşıkla karıştırın.Portakallardan birinin kabuklarını ince ince rendeleyin, suyunu sıkın ve ikisini birden hamura ekleyin. Geri kalan portakalların kabuğunun beyaz kısımları ortadan kalkacak şekilde kalınca soyun. Bunları dilimleyin, yuvarlak bir kalıp alın ve bunun tabanını yağlı kağıtla kaplayın. Dilimlediğiniz portakalları bunun üzerine yayın. Hamuru portakalların üzerine dökün, üzerini iyice düzleyin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 55-60 dakika pişirin. Reçeli ısıtın ve süzgeçten geçirin. Pişen keki bir kaba ters çevirin üzerine süzgeçten geçirilen reçeli sürün. Dilerseniz reçel taneleriyle süsleyebilirsiniz.


Afiyet olsun..

Şule

0 Responses to "Portakallı Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...