PİLAV PİŞİRME METODLARI(KAVURARAK)

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
2 bardak pirinç
3,5 - 4 bardak su
2 kaşık yağ
Tuz
HAZIRLANIŞI :
1. Pirinçleri ayıklayıp, yıkayınız.
2. El dayanabilecek sıcaklıkta su koyup 20-25 dakika ıslatınız.
3. Tencereye yağı koyup eritiniz.
4. Yağ eriyince pirinçlerin suyunu iyice süzüp yağa ilave ediniz.
5. Ateş üzerinde bir kevgirle alt üst ederek pirinçler şeffaflaşıp madeni bir ses çıka­rıncaya kadar kızartmadan kavurunuz.
6. Üzerine ölçülü suyunu birden koyup bir kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatı­nız.
7. 3 dakika harlı, 3 dakika orta daha sonra da hafif hararetli ateşte pişiriniz.
8. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra ateşten alınız.
9. Kevgirle alt üst ederek karıştırıp tanelendiriniz.
10.İstediğiniz şekilde servis tabağına koyup servis yapınız.

0 Responses to "PİLAV PİŞİRME METODLARI(KAVURARAK)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...