MALZEMELER:
2 bardak pirlnç
3,5 bardak su (tavuk ya da et suyu)
2 kaşık yağ
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Pirinci ayıklayınız.
Yıkanmadan üzerine bol tuzlu sıcak su koyup en az 40 dakika en fazla 2 - 3 saat kadar ıslatınız.
Ölçülü suyu, yağı, tuzu bir tencereye koyup kaynatınız.
Su kaynayınca pirinçleri kırmadan 3-4 defa yıkayıp, süzüp suya ilave ediniz.
Bundan sonraki işlemleri aynen "kavurarak sade pilav" pişirmede olduğu gibi uygulayıp pişiriniz.
NOT : Çok fazla ıslatmadan da pişirebilirsiniz. Bazı pirinçler el dayanabilecek kadar sıcaklıkta 10 dakika ıslatılıp pişirilebilir.
AFİYET OLSUN
2 bardak pirlnç
3,5 bardak su (tavuk ya da et suyu)
2 kaşık yağ
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Pirinci ayıklayınız.
Yıkanmadan üzerine bol tuzlu sıcak su koyup en az 40 dakika en fazla 2 - 3 saat kadar ıslatınız.
Ölçülü suyu, yağı, tuzu bir tencereye koyup kaynatınız.
Su kaynayınca pirinçleri kırmadan 3-4 defa yıkayıp, süzüp suya ilave ediniz.
Bundan sonraki işlemleri aynen "kavurarak sade pilav" pişirmede olduğu gibi uygulayıp pişiriniz.
NOT : Çok fazla ıslatmadan da pişirebilirsiniz. Bazı pirinçler el dayanabilecek kadar sıcaklıkta 10 dakika ıslatılıp pişirilebilir.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "PİLAV PİŞİRME METODLARI(ISLATARAK)"
Yorum Gönder