125 gr margarin
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
2 çay kaşığı tuz
Beyaz peynir
Maydanoz
1 çay bardağı süt
1 yumurta
Margarini küp doğra. Yoğurt, kabartma tozu, tuz ve unu ekle. Yumuşak bir hamur elde et. Hamurdan bir parçayı payın üstü için ayır. Kalan hamuru yağlanmış bir kalıba koy. Hamurun ortasına hafif bastırarak kalıbın kenarlarına doğru yay. Peyniri rendele ve kıyılmış maydanoz ile karıştır ve hamurun üzerine dök. Ayrılmış hamurdan ince şeritler yaparak kafes şekli ver. Süt ile yumurtayı çırp ve hamurun üstüne eşit şekilde dök. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişir.
Meta
- Anasayfa
- Balık Yemekleri
- Diyet Tarifleri
- Dolma Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Et Yemekleri
- Hamur İşleri
- Havadan Sudan
- İçecek Tarifleri
- Kebap Tarifleri
- Köfte Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Meze Tarifleri
- Osmanlı Yemekleri
- Pasta Tarifleri
- Pilav Tarifleri
- Pizza Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Salata Tarifleri
- Sebze Yemekleri
- Sitemizden Haberler
- Sos Tarifleri
- Tatlı Tarifleri
- Tavuk Yemekleri
- Turşu Tarifleri
- Videolu Tarifler
- Yahni Tarifleri
- Yumurta Yemekleri
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlı Yemekler
- Çorba Tarifleri
- Çoçuklar İçin
0 Responses to "peynirli pay"
Yorum Gönder