Peynirli Kek

Author: LUGAS // Category:


Tarifi sağolsun Sevgili Sibel Suslu göndermiş. Dün mail kutumda gördüm ve sevindim. Çünkü o sırada bugün için Ayşe'nin okuldaki anneler günü kutlama merasimi için ne yapacağımı düşünüyordum. Besleyiciliğini ve sevileceğini göz önünde bulundurarak sabah aceleyle yaptım.İçim rahat bir şekilde okula götürdüm.Anneler Günü kutlaması çok duygulu, güzel geçti. Bu vesileyle tüm annelerin, annelerimizin hatırlanmasını diliyor sevgilerimi gönderiyorum.
Sevgili Sibel kabartma tozu paketinin arkasındaki tarifi kendine uyarlamış . Onun gönderdiği şekliyle tarif şöyle:
Malzemeler
3 adet köy yumurtası (mümkünse:)
1 su bardağı ev yapımı yoğurt
1 su bardağı en hakikisinden zeytinyağı:)
1,5 su bardağı tam buğday unu
1,5 su bardağı normal un
1 paket kabartma tozu
1 kase ufalanmış az yağlı beyaz peynir
1 demet ince kıyılmış maydonoz
Bolca susam
Yapılışı
* Fırın 175 dereceye ayarlanır, kare bir borcam yağlanıp bir kenarda bekletilir.
* Derin bir kapta mikserle yumurtalar köpürünceye dek çırpılır.
* Yoğurt ve yağ ilave edilip çırpmaya devam edilir.
* Ayrı bir kapta unlar ve kabartma tozu karıştırılır.
* Bu karışım sıvı karışıma azar azar ilave edilir.
* Peynir ve maydonoz eklenip bir kaşıkla karıştırılır.
* Karışım (biraz koyu kıvamlı bir karışım oluyor) tepsiye yayılıp üzeri düzeltilir.
* Bolca susam serpilir.
* Isınmış fırında 40 dk kadar pişirilir.

Afiyet olsun. Umarım beğenirsin.
Not: Ben bardak ölçüsü olarak küçük bir su bardağı kullandım, kare borcamla 16 dilim kek çıktı. Akşamdan yapıp üzerini örterek beklettim, sabah ısıtınca yeni yapılmış gibi oldu.

Işık ve sevgiyle;
Sibel Suslu

not:Tarifi aynen uyguladım ve kare borcamda yaptım. 16 dilim kek elde ettim.Tekrar teşekkürler paylaştığın için Sibel.

0 Responses to "Peynirli Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...