MALZEMELER:
- 3 Tane yumurta
- 2 Su bardağı yoğurt
- 2 Su bardağı rendelenmiş peynir(Ben az yağlı az tuzlu peynir kullandım)
- 1 Küçük paket margarin(125 gr)
- 1 Paket pakingpowder(kabartma tozu)
- Biraz maydanoz,nane,dereotu
- Susam,çörekotu
- Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
- Yumurtayı iyice çırpınız.(çırpma teli ile çırpılacak)
- Yağı,Yoğurdu ve peynir rendesini koyup tekrar karıştırınız.
- Kıyılmış nane,dereotu ve maydanozu da koyup karıştırıyoruz.
- Kabartma tozu ve ununu da ekleyip karıştırıyoruz. Kek hamuru kıvamı gibi olacak yaklaşık iki su bardağı kadar un ilave ediliyor .Fakat her unun kıvamı farklı olduğu için azar azar koyarak kıvamını ayarlayınız.
- Yağlanmış kalıba veya borcama döküp susam serpip önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra kesip servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
- 3 Tane yumurta
- 2 Su bardağı yoğurt
- 2 Su bardağı rendelenmiş peynir(Ben az yağlı az tuzlu peynir kullandım)
- 1 Küçük paket margarin(125 gr)
- 1 Paket pakingpowder(kabartma tozu)
- Biraz maydanoz,nane,dereotu
- Susam,çörekotu
- Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
- Yumurtayı iyice çırpınız.(çırpma teli ile çırpılacak)
- Yağı,Yoğurdu ve peynir rendesini koyup tekrar karıştırınız.
- Kıyılmış nane,dereotu ve maydanozu da koyup karıştırıyoruz.
- Kabartma tozu ve ununu da ekleyip karıştırıyoruz. Kek hamuru kıvamı gibi olacak yaklaşık iki su bardağı kadar un ilave ediliyor .Fakat her unun kıvamı farklı olduğu için azar azar koyarak kıvamını ayarlayınız.
- Yağlanmış kalıba veya borcama döküp susam serpip önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra kesip servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "PEYNİRLİ KEK"
Yorum Gönder