Malzemeler:
Köfte harcı:
Köfte harcı:
- 300 gr. kıyma
- 1 yumurta
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 1-2 dilim bayat ekmek içi (ıslatılıp, suyu iyice sıkılmış)
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
- 3 adet patlıcan
- 2 adet domates
- Taze fesleğen
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- kekik, karabiber, su
Yapılışı:
- Köfte harcı için gerekli olan malzemeler bir kapta iyice yoğurulur. Yoğurma işlemi bitince 1-2 saat kadar dolapta bekletilir.
- Patlıcanlar alacalı yanlamasına geniş dilimlenir. Tuzlu suda bekletilir. Daha sonra yağda kızartılır.
- Köfte harcından patlıcan sayısına göre kuru köfte şeklinde genişçe köfteler hazırlanır. Köfteler yağda kızartılır.
- Domatesin alt ve üst kapak kısımaları kesilir, geri kalanı geniş şekilde yuvarlak dilimlenir.
- Her domates dilimine bir patlıcan bir köfte gelecek şekilde üst üste sıralanır. tam ortadan kürdanla tutturulur. Fırın kabına dizilir.
- Domates rendesi, salça, kekik ve sıcak suyla yapılan karışım üzerine gezdirilir.
- 170 °C de önceden ısıtılmış fırında 30 dk. pişirilir.
***Fesleğen, yemek servisi sırasında süs olarak kullanılabilinir.
0 Responses to "Patlıcanlı Köfte"
Yorum Gönder