MALZEMELER:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 tane domates
- 1 tane patates
- 1 tane soğan
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağ
- Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Soğanları yemeklik küp küp doğrayınız.Patatesleride küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız.Tencereye yağı ve soğanları koyup biraz kavurunuz,İçine patatesleri ekleyip beş dakika kadar patateslerlede kavurunuz.(ocağın altı orta derecede olsun)Kabukları soyulmuş küp şeklinde doğranmış domatesleride ekleyiniz.Bir iki kere karıştırıp bulguru ekleyiniz.Tuzunu ve karabiberide ekleyip 1,5 bardak su koyunuz ve hepsini güzelce karıştırıp tencerenin kapağını kapatınız.Kaynamaya başlayınca ocağı altını kısıp en düşük ayarda pilav suyunu çekene kadar pişirin ve ocağın altını kapatın.Kapak ve tencerenin arasına havlu kağıt koyup 15-20 dk dinlendirin ve servis yapın.
AFİYET OLSUN
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 tane domates
- 1 tane patates
- 1 tane soğan
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağ
- Tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
- Soğanları yemeklik küp küp doğrayınız.Patatesleride küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız.Tencereye yağı ve soğanları koyup biraz kavurunuz,İçine patatesleri ekleyip beş dakika kadar patateslerlede kavurunuz.(ocağın altı orta derecede olsun)Kabukları soyulmuş küp şeklinde doğranmış domatesleride ekleyiniz.Bir iki kere karıştırıp bulguru ekleyiniz.Tuzunu ve karabiberide ekleyip 1,5 bardak su koyunuz ve hepsini güzelce karıştırıp tencerenin kapağını kapatınız.Kaynamaya başlayınca ocağı altını kısıp en düşük ayarda pilav suyunu çekene kadar pişirin ve ocağın altını kapatın.Kapak ve tencerenin arasına havlu kağıt koyup 15-20 dk dinlendirin ve servis yapın.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "PATATESLİ BULGUR PİLAVI"
Yorum Gönder