Patates Topları

Author: LUGAS // Category:
Photobucket

Malzemeler;

1 kg.patates
1 kg.yoğurt
8 yemek kaşığı mayonez
3 adet rendelenmiş havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
Pulbiber
Tuz
Çok az Zeytinyağı
Dereotu


Hazırlanışı;

Patatesler haşlanır ve kabukları soyularak püre haline getirilir.Üzerine rendelenmiş havuç katılır,karabiber tuz ve çok az z.yağı ilave edilerek karışım yoğurulur.

Yoğurulan harçtan ceviz büyüklüğünde harç alınarak yuvarlanarak patates topları yapılır.

Photobucket

Başka bir kapta yoğurt,1 tatlı kaşığı tuz,sarımsak ve mayonez karıştırılır.Karışım Patates toplarının üzerine dökülür.Ve Pulbiber,nane veya dereotu ile servis edilir..

Not:Kayınvalidemlerde dereotu yoktu.Olsaydı harcınada ve mayonezli yoğurtlu karışımın üzerinede dereotu serpecektim..Aklnınızda bulunsun..

0 Responses to "Patates Topları"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...