Pastane Açması

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
- 3 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1/4 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı instant kuru may veya yarım küp yaş maya
- 75 gr margarin
- ÜZERİ İÇİN:
- 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
- Unu,tuzu,şekeri ve mayayı geniş bir karıştırma kabına alınız,Sıvıyağ ve suyunu ekleyip 5 dk yoğurunuz.Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilebilecek kıvamda olmalıdır.Hamuru ağzı kapalı olarak 20 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakınız.Mayalanan hamurunuzu mutfak tezgahına alıp 12 eşit parçaya bölünüz.Parçaları mutfak tezgahının üzerinde yuvarlayarak düzgün bezeler yapınız.Hamur elinize yapışmasın diye arada sıvıyağ ile yağlayınız.Bezelerin üzerine margarini eşlit miktarlarda yerleştirin.Hamuru parmak uçlarınızda yassıltarak açınız.Gerekirse kenarlarından çekerekte açabilirsiniz.Hamurunuzun büyüklüğü 15-20 cm çapında olmalıdır.Açılan hamuru rulo şeklinde sarın ve iki ucundan tutup burgu şekli veriniz.Burgunun iki ucunu açılmayacak şekilde sağlamca birleştiriniz.Açmaları aralıklı olarak kağıt yayılmış fırın tepsisine yerleştiriniz.Ilık bir yere 30 dakika daha mayalandırınız.Mayalanan açmaların üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ıstılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriniz.
AFİYET OLSUN
NOT:Resimli anlatımı için
BURAYA bakınız.

0 Responses to "Pastane Açması"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...