Author: LUGAS // Category:
İtalyan Yemekleri,
Tatlılar
150 gr dövülmüş ceviz, fındık veya badem
75 gr doğranmış hurma
75 gr doğranmış kuru kayısı
50 gr -yarım su bardağı un
1/2 çay kaşığı tarçın
100 gr pudra şekeri
100 gr bal
Fırını 150°C getir. Cevizleri, meyveler, un, tarçın ile güzelce karıştır. Şeker ve balı bir tavada erit, kaynamaya başladığı zaman ceviz karışımına dök. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, karışımı boşalt. 35- 40 dakika pişir. Ilıdıktan sonra üzerine biraz pudra şekeri dök ve dilimleyerek servis et. Panforte Italya`ya ait bir meyveli kektir. 13. yüzyılda Toscana bölgesinden çıktığına dair belgeler bulunmaktadır.
0 Responses to "panforte"
Yorum Gönder